EnglishDeutschNederlands
Voorbeeldreizen

Explore Namibia Exclusive biedt geen standaardreizen aan, maar stelt elke reis op maat samen aan de hand van uw persoonlijke situatie en voorkeuren.

Om u een goed beeld te geven van de verschillende mogelijkheden hebben we een aantal voorbeeldreizen opgesteld, die u een goede indruk geven van de verschillende mogelijkheden en welke altijd als uitgangspunt genomen kunnen worden bij het opstellen van een persoonlijk reisplan.

Het betreft de volgende voorbeeldreizen:
Klik op de betreffende voorbeeldreis in het rechter menu om de details per dag van deze reis te bekijken.

Voorbeeldreis 1 -  Middenklasse+ accommodatiereis Namibië voor 2 personen
Duur: 21 dagen - € 3.389 per persoon (bij 2 personen)

Voorbeeldreis 1


Dit betreft een hele mooie route langs alle hoogtepunten van centraal en noordwest Namibië, welke u op een rustig tempo kunt bereizen. U landt op Windhoek Airport waar u door een chauffeur opgehaald en naar uw accommodatie in Windhoek gebracht wordt. Hier zult u de eerste dag en nacht verblijven. Na een uitgebreide informatiemeeting en de ontvangst van uw 4x4 vertrekt u de volgende dag richting de uitgestrekte Kalahari woestijn. Vervolgens gaat de reis verder richting het Naukluft NP met de beroemde Sossus en Dead vlei, één van de hoogtepunten van Namibie. Via een aangename rit komt u aan bij de kust en verblijft u in het gezellige Swakopmund. Via de zeeleeuwenkolonie bij Cape Cross trekt u het ongerepte Damaraland in en ontmoet u lokale inheemse bevolkingsgroepen. U trekt naar het noordelijke stadje Opuwo waar de Himba’s en de Zemba’s leven. Vervolgens is Etosha NP met haar uitbundige 'wildlife' aan de beurt. Na een verblijf van een aantal dagen hier bezoekt u het Waterberg Plateau NP waarna u langzaam weer afzakt naar Windhoek.
U verblijft in prima middenklasse+ lodges en hotels op basis van B&B of DB&B.

Voorbeeldreis 2 -  Luxe accommodatiereis Namibië voor 2 personen
Duur: 15 dagen - € 3.669 per persoon (bij 2 personen)

Voorbeeldreis 2


Deze reis brengt u in twee weken tijd langs de mooiste plaatsen van Namibië en verblijft u in de meest prachtige accommodaties. Elke kleinschalige lodge heeft iets speciaals te bieden, is prachtig gelegen en heeft een voortreffelijke keuken. Persoonlijk service met aandacht voor detail maakt uw verblijf hier onvergetelijk. De reis is degelijk opgebouwd met voldoende rustmomenten en beperkte rijafstanden, zodat u alle tijd heeft om van deze luxe oorden te kunnen genieten.
U landt op Windhoek Airport waar u opgehaald en naar uw accommodatie in Windhoek gebracht wordt. Hier zult u de eerste dag en nacht verblijven. Na een uitgebreide informatiemeeting en de ontvangst van uw 4x4 gaat vertrekt u de volgende dag richting de Kalahari woestijn. Vandaar uit gaat de reis verder richting de Sossus- en de Dead vlei, één van de hoogtepunten van Namibië. Via een aangename rit komt u aan bij de kust en verblijft u in het gezellige Swakopmund. Via de zeeleeuwenkolonie bij Cape Cross trekt u het ongerepte Damaraland in en ontmoet u lokale inheemse bevolkingsgroepen. Vervolgens is Etosha NP met haar uitbundige ‘wildlife’ aan de beurt. Na een verblijf van een aantal dagen hier bezoekt u het Waterberg Plateau NP waarna u langzaam weer afzakt naar Windhoek.
U verblijft in luxe lodges en hotels op basis van B&B, DB&B en/of Fullboard.

Voorbeeldreis 3 -  Combinatiereis Namibië / Botswana / Vic. Falls inclusief  3 daagse 'Fly-in' Safari (Okavango Delta)
Duur: 23 dagen - € 4.869 per persoon (bij 2 personen)

Voorbeeldreis 3

Namibia is perfect te combineren met een reis door Botswana. Vanaf Windhoek rijdt u naar het noorden om daar twee dagen te verblijven bij de Okonjima Lodge, de thuisbasis van de Africat Foundation. Hier worden allerlei dieren opgevangen met als doel om deze weer in de natuur terug te plaatsen. Vervolgens bezoekt met Etosha NP. Via de schitterende Caprivi strook met haar ongerepte nationale Parken komt men in het noordoosten van Namibia aan bij de Ngoma grensovergang. Na 100 km komt u aan in Kasane, Botswana. Het wereldberoemde Chobe NP ligt hier aan uw voeten. Maar ook kunt u van hier uit een dagtrip maken naar de Victoria watervallen in Zimbabwe/Zambia.
Na een aantal dagen te hebben genoten rijdt u naar Gweta waar u de zoutpannen van Makgadikgadi NP kunt bezoeken. U vertrekt naar Maun en van hieruit vertrekt u met een klein vliegtuigje voor de ‘fly-in safari’ naar de Xaganu Island Lodge midden in Moremi NP, het nationaal park waar de Okavango Delta toe behoort. Na een aantal nachten verbleven te zijn in de Okavango Delta vliegt u weer terug naar Maun om uw reis voort te zetten naar de Kalahari woestijn, alvorens u weer terug keert naar Windhoek in Namibië. U verblijft in middenklasse+ en luxe lodges en hotels op basis van B&B, DB&B en/of Fullboard.

Sossus Vlei