EnglishDeutschNederlands
Opmaat reizen

Explore Namibia Exclusive specialiseert zich in opmaat reizen in Namibië of in combinatie met Botswana en/of Zimbabwe (Vic. Falls), waarbij men overnacht in middenklasse+ of luxe lodges, tented camps of hotels.

‘Self-drive’ reizen
Een groot gedeelte van onze reizen zijn ‘self-drive’ reizen, waarbij men met een volledig uitgeruste 4x4 zelf een opmaat gemaakte route aflegt, waarbij alle accommodaties van te voren zijn besproken.

‘Fly-in’ reizen
Naast een self-drive vakantie per 4x4 is het ook mogelijk om (een deel van) uw reis als ‘fly in’ safari te laten organiseren.
Als u veel wilt zien, maar beperkt de tijd heeft, dan kan een volledige of gedeeltelijke ’fly in’ safari een uitkomst bieden. Ook is het mogelijk om in een self-drive reis een ‘fly-in’ safari van een  aantal dagen in te bouwen. Veelal kiest men ervoor om zo een moeilijk begaanbaar gebied te ontdekken, zoals bijvoorbeeld de Okavango Delta in Botswana.

Desert Homestead Namibia


Reizen met gids/chauffeur
Ook kunnen we u zogenaamde ‘guided-tours’ aanbieden, waarbij u samen met een gids en/of een chauffeur een reis door Botswana en/of Namibië maakt. Dit kan ook voor slechts een gedeelte van de reis. Een goed voorbeeld van een mogelijk deelreis met een gids is een meerdaagse kampeerbezoek aan het nog ongerepte Khaudum National Park.

Auto’s
Er wordt alleen gebruik gemaakt van goed onderhouden en volledig uitgeruste 4x4 voertuigen voor onze self-reizen. Voorbeelden van de door ons veel gebruikte 4x4’s zijn de Toyota Hilux 4x4 en de Toyota 4x4 Landcruiser. Alle voertuigen zijn niet ouder dan 2½ jaar, voorzien van een dubbele benzinetank, watertank, twee reservewielen, een koelkast en komen met een uitgebreide standaard verzekering.

Toyota Safari Toyota Landcruiser

Internationale vluchten
Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om zelf de vlucht te regelen voor hun reis. Om een gedegen reisvoorstel te maken is het voor ons belangrijk om te weten wat de (verwachte) plaats en data van aankomst en vertrek zijn. Dit kan bijvoorbeeld zijn: Windhoek in Namibië, Maun of Kasane in Botswana.
Explore Namibia is agent van Air Namibia en ook wij kunnen rechtstreeks vluchten aanbieden vanuit Frankfurt naar Windhoek vv (of vanuit b.v. Amsterdam). Vraag ons om een vrijblijvende offerte aan te bieden. Zo zit alles in één totaalpakket en dat is wel zo gemakkelijk.

Air Namibia

Persoonlijke situatie
Om een goed opmaat reisvoorstel te maken, welke aansluit bij uw voorkeuren, is het voor ons belangrijk om een zo duidelijk mogelijk beeld te hebben van uw situatie en deze wensen.

Gegevens die voor ons belangrijk zijn om een persoonlijk voorstel te kunnen maken zijn:
- Aantal personen
- Leeftijden van deelnemers
- Mate van luxe
- Gewenste periode
- Geplande aankomst- en vertrekdata (indien bekend) of vluchtgegevens
- Plaats waar de reis dient te beginnen en eindigen
- Self-drive, Fly-in, of een reis met gids/chauffeur
- Voorkeuren, interesse, etc.
- Budget (indien bekend)
- Enige andere zaken die van belang zijn voor uw reis.

Werkwijze
In principe gaat het als volgt in zijn werk:
1.    U overweegt een reis naar Namibië en/of Botswana/Zimbabwe en neemt contact met ons op.
2.    U informeert ons over uw wensen, voorkeuren en situatie.
3.    Wij gaan aan de slag en informeren u gewoonlijk binnen 24 uur over de mogelijkheden en leggen u een persoonlijk opmaat reisvoorstel voor met een duidelijke prijscalculatie.
4.    U geeft uw op- en aanmerkingen en wij passen e.e.a aan tot het volledig in lijn is met uw wensen.
5.    Zodra u akkoord bent en ‘groen licht’ geeft, gaan wij aan de slag om alles voor u vast te leggen en te organiseren, waarbij wij u van de status op de hoogte houden.
6.    Nadat alle bevestiging binnen zijn, informeren wij u en sturen wij uw de factuur toe voor de 20% aanbetaling toe. Aanbetaling kan plaatsvinden op onze Nederlandse, Duitse of Namibische bankrekening, wat voor onze klanten het gemakkelijkst is. Ook betaling per credit card (VISA of Mastercard) of een deelbetaling in cash is mogelijk.
7.    Zodra de aanbetaling ontvangen is, krijgt u een elektronische bevestiging en is de boeking definitief.
8.    Voordat uw reis begint ontvangt u van ons tijdens een uitgebreide informatiemeeting uw reis- en routebeschrijving, vouchers en informatiemap.
9.    Uw reis kan beginnen.

Mocht u hier nog vragen over hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Safari Lodge